dinsdag, februari 03, 2004

Sint Maarten stapt toch in Antilliaanse regering

WILLEMSTAD (ANP) - De National Alliance van Sint Maarten stapt toch in het gelijmde kabinet-Godett. Vorige week twijfelde partijleider William Marlin nog over deelname aan de coalitie, maar na beraad binnen zijn partij doet hij toch mee.

De regering steunt nu op een meerderheid van dertien van de 22 zetels in de Staten (het parlement). Dit heeft de Regeringsvoorlichtingsdienst dinsdag bevestigd. Vorige week trad de Democratische Partij Bonaire (PDB) al toe tot de verzwakte Antilliaanse regering en hielp die aan de minimaal vereiste meerderheid van twaalf van de 22 zetels. Het kabinet heeft nu weer de steun van zes partijen van vier eilanden.

Alleen het kleine eiland Saba doet niet mee. Saba stapte 12 januari uit de regering toen bleek dat de wegens corruptie veroordeelde politicus Anthony Godett niet bereid was zijn zetel in het parlement op te geven. Ook de Patriottische Unie van Bonaire (UPB) stapte toen uit het kabinet. Met het vertrek van beide partijen verloor de coalitie haar meerderheid.

DP Bonaire levert de nieuwe minister van Onderwijs en de staatssecretaris van Jeugdzaken. National Alliance vult de post van minister van Binnenlandse Zaken en Constitutionele Zaken. Ook levert deze partij de staatssecretaris van Justitie.

Geen opmerkingen: